Filosofie café: Over de natuur der dingen

Lees meer

Starts in 1 Day, 15 Hours

11 december 2018 19:30

Verhalenhuis Haarlem

023-5252116

René van der Rijst werkt samen met de Toneelschuur aan een bijzonder project: voor- of nabespreking van een voorstelling met een filosofisch thema. Speciaal voor bezoekers van het Verhalenhuis biedt de Toneelschuur een korting van € 4,- op de toegangsprijs voor de betreffende voorstellingen. De Filosofie Café dinsdagavonden in het Verhalenhuis zijn ook onafhankelijk van de voorstellingen te bezoeken en gratis toegankelijk.

Over de natuur der dingen.
Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Volgens de Griekse filosoof Epicurus rennen we veel te hard achter ons verlangen naar geld, roem en macht aan. Steeds maar zijn we bezig ons zelf te bewijzen, wat alleen maar angst en zorgen oplevert. Laten we liever dichtbij de natuur blijven en ons niet teveel aantrekken van wat ‘men’ denkt en gelooft en wil. Een goed leven is een rustig leven. Indirect heeft Epicurus de nodige invloed gehad op het Christendom, zeker in Nederland: ‘doe maar gewoon’, verbeeld je niet teveel. Wat willen we eigenlijk in het leven? De voorstelling ‘Over de natuur der dingen’, is losjes gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Epicurus.

Voorgesprek 11 december, aanvang 19.30 uur, locatie Verhalenhuis, toegang gratis. Hier kunt u reserveren.
Voorstelling 12 december, aanvang 20.00 uur, locatie Toneelschuur, (alleen te reserveren op tel. 023-5173910 of aan de Toneelschuur kassa met kortingscode ‘Verhalenhuis’), toegang € 14,50 met nagesprek door René van der  Rijst.