Filosofie café: Spinoza

Lees meer

Starts in 1 Day, 3 Hours

19 februari 2019 19:30

René van der Rijst werkt samen met de Toneelschuur aan een bijzonder project: voor- of nabespreking van een voorstelling met een filosofisch thema. Speciaal voor bezoekers van het Verhalenhuis biedt de Toneelschuur een korting van € 4,- op de toegangsprijs voor de betreffende voorstellingen. De Filosofie Café dinsdagavonden in het Verhalenhuis zijn ook onafhankelijk van de voorstellingen te bezoeken en gratis toegankelijk.

Spinoza
‘Iedereen moet vrij zijn om op basis van zijn overtuiging te kiezen.
Dat geloof mag alleen beoordeeld worden op haar vruchten,’ aldus Baruch Spinoza (1632-1672), de grootste filosoof die Nederland ooit gehad heeft. Nu wordt hij geroemd als één van de eerste voorvechters van tolerantie, destijds werd hij uit de synagoge gezet – en moesten ook Christenen niet veel van hem hebben – omdat hij te vrij dacht en kritiek had op een letterlijke interpretatie van de Bijbel. Wat heeft Spinoza ons vandaag te zeggen? Moet de vrijheid van meningsuiting nog steeds verdedigd worden – of zijn daar grenzen aan?

Voorgesprek 19 februari, aanvang 19.30 uur, locatie Verhalenhuis, toegang gratis. U kunt hier reserveren.
Voorstelling 21 februari, aanvang 20.00 uur, locatie Toneelschuur, toegang € 17,- (alleen te reserveren op tel. 023-5173910 of aan de Toneelschuur kassa met kortingscode ‘Verhalenhuis’).