Derde Adventsgedachte

Sinds eind september klinkt er kerstmuziek in mijn huis van Sky Radio.
De bekende toppers van Mariah Carey (All I Want for Christmas), Dionne Warwick (It’s beginning to look a lot like Christmas) en Ariana Grande (Santa tell me) heb ik al vaak gehoord.
Nu begin ik het te waarderen. In oktober was ik er nog niet aan toe, merkte ik.
Op de site van de landelijke Protestantse Kerk vond ik een link naar een digitale, muzikale adventskalender. Elke dag is hier een muzikale bijdrage te vinden van kerken uit de hele wereld.
Dat is ontroerend op een bepaalde manier: ik herken liederen uit de Nederlandse kerkelijke traditie. Alleen klinken ze nu in een andere kerk, in een andere taal en in een andere omgeving.
Het raakt me ook op een andere manier: ik zie mensen zingen en muziek maken op 1,5 meter afstand, met mondmaskers, en vanachter het scherm, wereldwijd. Zo doen ze het in Honduras, Chili, Canada, …
Maar ze gaan door met zingen en muziek maken, en de hele wereld kan nu met hen meezingen. En dat geeft mij weer moed voor de komende kerstperiode: wat de situatie ook zal zijn, we kunnen blijven zingen en muziek maken. Velen met ons verwachten de komst van de Heer en zingen daarvan. Luistert u mee?
Via deze link https://www.lutheranworld.org/advent-hymns#2021 kunt u een kijkje nemen bij kerken over de hele wereld. Terwijl u luistert, kunt u bedenken welk lied u zou willen zingen in deze periode.
Zoek het op en zing luidkeels mee!
Mirjam Vermeij