Wie zijn wij

De Protestantse Gemeente van Haarlem-Noord en Spaarndam is een levendige, open denkende en dynamische geloofsgemeenschap. Wij geloven dat het in ons leven op de een of andere manier altijd gaat over ‘licht’, over ‘aanvaard zijn’, over de levenslange oefening ‘naaste te zijn’ en over ‘opstaan en leven’. Daarbij zoeken we altijd met ruimte en zonder dogma’s naar de betekenis van geloof en spiritualiteit voor u en de wereld van nu. Dat geven we ondermeer vorm door speciale aandacht te geven aan projecten voor kerkelijke vernieuwing.

Scratchmusical ‘An Other Passion’

 

Wij willen dit graag met u delen en laten ervaren in de vele activiteiten die we organiseren voor mensen van alle leeftijden. De Vrienden van de Oude Kerk programmeren jaarlijks tientallen concerten in Spaarndam. Voor gezinnen met de kerstmusicals, de kinderkoren, jongerengroepen en de Palmpasen kindermiddag in de immanuelkerk. Voor volwassenen in de vele gespreksgroepen en avonden met leeftijdsgenoten, concerten en musicals zoals Another Passion. Voor ouderen in het pastoraat, gespreksgroepen en gezellige bijeenkomsten zoals gezamenlijk eten bij De Pollepel.  We zoeken daarbij naar verbinding met u, de buurt, maar ook naar activiteiten waar alle leeftijdsgroepen samen meedoen.

 

Het kerkelijk vernieuwingsproject Verhalenhuis Haarlem is eind 2017 van start gegaan. Met zingevende activiteiten zoals muziek, theater, film en filosofie, jeugdfilm en jeugdtheater dichten wij de kloof tussen kerk en samenleving. Al direct in het eerste jaar blijkt dit project zowel inhoudelijk als in bezoekersaantallen een groot succes te zijn en bovendien heeft meer dan de helft van de bezoekers de kerk nog nooit van binnen gezien. Inmiddels is het aantal activiteiten, mede door diverse samenwerkingvormen met sociale partners uit de buurt, uitgegroeid van 30 naar meer dan 100 activiteiten per seizoen.

 

De Protestantse Gemeente van Haarlem-Noord en Spaarndam maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). De Immanuelkerk in het hart van Haarlem-Noord en de Oude Kerk die middenin Spaarndam staat zijn onze kerkgebouwen waar alle kerkdiensten en activiteiten plaatsvinden.  Wilt u eens langskomen of contact maken? Klik dan hier voor de lijst, mail naar info@kerkpleinhaarlemnoord.nl of bekijk de diverse onderdelen van onze site. U bent van harte welkom!

De gemeente telt tientallen werkgroepen en commissies, van de commissie ‘muziek in de kerk’ tot de drukkerij groep waar ons kerkblad nog in eigen beheer wordt gemaakt, en van pastoraal bezoeker tot de dames en heren die u op zondag ontvangen in de kerkdienst met een warm welkom. Daarnaast is de diaconie actief in de zorg voor mensen in onze samenleving die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij elkaar zijn er meer dan 200 leden bijna wekelijks bezig om deze kerken vitaal te houden, want de kerk dat zijn wij!

Ambulant predikant – ds. Christien Dekker

Ambulant predikant – ds. Mirjam Vermeij

img_4208

Verhalenhuis en PR-coördinator – Arno v.d. Vuurst de Vries

 

 

 

 

 

Daarnaast zijn er ook predikanten, een pr- en activiteiten coördinator, twee kosters, organisten en iemand voor de financiële administratie in dienst. Samen met de vrijwilligers zorgen ze voor een levendige kerkgemeenschap voor de regio Haarlem-Noord en Spaarndam.

heilig-vuur-peter-duval-slothouwer

Koster Oude Kerk – Peter Duval Slothouwer

Koster/beheerder Immanuelkerk – Willem Silvius

Organist – Aart Jan Huizing