Wie zijn wij

De Protestantse Gemeente van Haarlem-Noord en Spaarndam maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). De Immanuelkerk in het hart van Haarlem-Noord en de Oude Kerk die midden in Spaarndam staat zijn onze kerkgebouwen waar alle kerkdiensten en activiteiten plaatsvinden.  Wilt u eens langskomen of contact maken? Klik dan hier voor de lijst, mail naar info@kerkpleinhaarlemnoord.nl of bekijk de diverse onderdelen van onze site. U bent van harte welkom!

Onze Protestantse Gemeente is een levendige, relatief jonge, open denkende en dynamische geloofsgemeenschap. Wij geloven dat het in ons leven op de een of andere manier altijd gaat over ‘licht’, over ‘aanvaard zijn’, over de levenslange oefening ‘naaste te zijn’ en over ‘opstaan en leven’. Daarbij zoeken we altijd met ruimte voor verschillende inzichten naar de betekenis van het geloof en spiritualiteit voor ons en de wereld van nu. Dat geven we onder meer vorm door speciale aandacht te geven aan projecten voor kerkelijke vernieuwing.

Scratchmusical ‘An Other Passion’

Wij willen dit graag met u delen en laten ervaren in de vele activiteiten die we organiseren voor mensen van alle leeftijden. Zo programmeren de Vrienden van de Oude Kerk jaarlijks vele concerten in Spaarndam. In de Immanuelkerk organiseren we voor gezinnen de kerstmusicals, jongerenkerstnacht, kinderkoren, diverse groepen en de Palmpasen kindermiddag. Voor volwassenen zijn er in de Immanuelkerk gespreksgroepen en musicals zoals Another Passion. Voor ouderen in het pastoraat, gespreksgroepen en gezellige bijeenkomsten zoals gezamenlijk eten bij De Pollepel.  We zoeken daarbij naar verbinding met u en de buurt.

 

Het kerkelijk vernieuwingsproject Verhalenhuis Haarlem is eind 2017 van start gegaan. Met zingevende activiteiten zoals muziek, theater, film en filosofie, theater en film voor de jeugd in diverse themagebieden, dichten wij de kloof tussen kerk en samenleving. Al direct in het eerste jaar bleek dit project zowel inhoudelijk als in bezoekersaantallen een groot succes te zijn. Inmiddels bezoeken jaarlijks ruim 9000 bezoekers Verhalenhuis Haarlem, waarvan bijna 3/4 niet-kerkelijken.  Inmiddels is het aantal activiteiten, mede door diverse samenwerkingvormen met sociale partners uit de buurt, uitgegroeid van 30 naar bijna 250 activiteiten per seizoen.

De gemeente telt tientallen werkgroepen en commissies, van de commissie ‘muziek in de kerk’ tot de inrichtingscommissie, en van pastoraal bezoeker tot de dames en heren die u op zondag ontvangen in de kerkdienst met een warm welkom. Daarnaast is de diaconie actief in de zorg voor mensen in onze samenleving die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij elkaar zijn er meer dan 200 gemeenteleden bijna wekelijks bezig om deze kerken vitaal te houden voor de meer dan 1000 leden, want de kerk dat zijn wij!

ds. Werner Pieterse

img_4208

Verhalenhuis en PR-coördinator – Arno v.d. Vuurst de Vries

 

 

 

 

 

 

Er is natuurlijk een predikant en daarnaast een pr- en activiteiten coördinator/Verhalenhuis coördinator, twee kosters, meerdere organisten en iemand voor de financiële administratie in dienst. Samen met de vrijwilligers zorgen ze voor een levendige kerkgemeenschap in de regio Haarlem-Noord en Spaarndam.

heilig-vuur-peter-duval-slothouwer

Koster Oude Kerk – Peter Duval Slothouwer

Koster/beheerder Immanuelkerk – Willem Silvius

Organist – Aart Jan Huizing