Muziek in de kerk

livingcoloursmuziek-logo-home-page-001
Deze kerkgemeente is bijzonder (en) muzikaal. Vele koren voor kinderen en volwassenen met zeer divers repertoire repeteren om de kerkdiensten te ondersteunen en verfraaien, maar ook zingen deze koren regelmatig ‘buiten de deur’. Met name de vernieuwende kinderkoren die in een aparte stichting Living Colours Muziek zijn ondergebracht zingen ook in andere kerken en bij andere gelegenheden omdat dit de nog enige kinderkerkkoren in de wijde regio zijn.


De Oude Kerk in Spaarndam is daarbij vermaard om haar prachtige akoestiek en ambiance, waardoor vele musici uit binnen- en buitenland waaronder Camerata RCO met leden van het Concertgebouworkest ieder jaar weer met veel plezier komen spelen. De Vrienden van de Oude Kerk programmeren jaarlijks vele concerten van klassiek tot wereldmuziek en acapella Barbershop.


songs-van-stef-bos-poster
De Immanuelkerk in Haarlem-Noord
 is met name bekend in de regio om haar in eigen beheer geschreven en geproduceerde scratchmusicals waarbij in 1 dag met zo’n honderd deelnemers een musical wordt ingestudeerd. Another Passion, De Doortocht en de Passie van Maria zijn drie voorbeelden van deze grote musicals waarin jong en oud een eigen plaats krijgt. Daarnaast worden vele andere bijzondere concerten en theaterstukken geprogrammeerd die inmiddels door Verhalenhuis Haarlem worden geprogrammeerd. Vaak worden deze ook in eigen beheer ontwikkeld zoals ‘Stef Bos – in het licht van de ander’,’de spiritualiteit van Bob Dylan’ en ‘Sabrina Starke – Imagine the power of music’.

De in Nederland unieke zelf geschreven peuter/kleutermusicals met jaarlijks zes sfeervolle voorstellingen waar de kinderen interactief en heel dichtbij de spelers worden betrokken, maar ook het grote kinder kerstfeest met een kindermusical en het Groot Haarlems Kinder Kerstkoor trekken duizenden bezoekers uit de wijde omtrek. Reserveren is daarom altijd noodzakelijk. Meer informatie vindt u op deze site in de aktiviteiten-agenda, of kunt u opvragen bij info@kerkpleinhaarlemnoord.nl

In Verhalenhuis Haarlem worden vele concerten en muziektheater voorstellingen gehouden.  Klik hier voor de programmering.