Een uur mediteren met Etty Hillesum

Judith Koelemeijer zal in het najaar een biografie over Etty Hillesum publiceren. Deze jonge joodse vrouw maakte in de oorlogsjaren een enorme psychische en spirituele ontwikkeling door. Daarvan getuigt zij in haar dagboek en brieven op indrukwekkende wijze. Haar spiritualiteit is niet in een hokje te stoppen, maar heeft iets universeels. Het is een levensmoed en levenskracht die geput wordt uit diepe bronnen en die het opneemt tegen de inktzwarte werkelijkheid van de Jodenvervolging. Mediteren met teksten van Etty Hillesum is dan ook verrijkend, maar ook confronterend.  Want het roept vragen bij je op, die een eerlijk antwoord verdienen.

Het leek mij mooi om in de veertigdagentijd met u te mediteren over fragmenten uit haar dagboek en brieven. En ik wil u dan ook hartelijk uitnodigen voor een serie van zes bijeenkomsten van een uur. Het is de bedoeling dat u voor de hele serie intekent. We krijgen op elke bijeenkomst eerst kort informatie over Etty, vervolgens oefenen we ons in een basishouding voor meditatie. Daarna mediteren we in stilte over een tekst. En tenslotte delen we met elkaar wat we aan haar tekst beleefd hebben. De bijeenkomsten vinden plaats op 6 vrijdagmiddagen, van half twee tot half drie. En wel op de data 4, 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april. De entreekosten incl. een kopje thee of koffie zijn voor de hele serie € 20.
U kunt zich opgeven via het Verhalenhuis (www.verhalenhuishaarlem.nl).
De groep telt minimaal 5  en maximaal 12 deelnemers, dus wees er snel bij.

Kick Bras