Actie vakantietas 2023

De diaconie wil ook dit jaar kinderen die niet op vakantie kunnen door wat voor omstandigheden dan ook, verrassen met een rugtasje met wat speelgoed voor de zomervakantie. Net als vorig jaar werken we samen met de diaconie van de Protestantse Gemeente van Haarlem Centrum, Oost, Schalkwijk en de Lutherse kerk. In totaal doen nu veertien Haarlemse kerken mee.  Ons totale streefaantal is dit jaar 250!

Als gemeente willen we graag 65 tasjes vullen, waarvan ongeveer de helft voor jongens en de helft voor meisjes. Hoe het werkt? U kunt een leeg tasje ophalen in de kerk. Dat vult u met speelgoed voor een kind uit een bepaalde leeftijdscategorie. Enkele weken later levert u de tas weer in. Wij zorgen er voor dat de tasjes bij de Speelgoedbank terecht komen. De Speelgoedbank verdeelt de tasjes, zij weten welke kinderen dit het meest nodig hebben. De kinderen wonen allemaal in Haarlem.

Het richtbedrag voor het vullen van een tasje is 20 euro. U kunt het samen met één of meerdere mensen doen als de hoogte van het bedrag een bezwaar voor u is. Wilt u meedoen maar bent u niet in de gelegenheid om wat te kopen dan kunnen wij dat voor u doen. In het tasje vindt u tips voor het vullen van de tas.

U kunt de tasjes ophalen op zondag 11 juni na de dienst of dinsdag 13 juni in de kerk tussen 9-10 uur en 19-20 uur.  Inleveren kan op zondag 25 juni na de dienst en dinsdag 27 juni tussen 9-10 uur en 19-20 uur.
U kunt overleggen met één van ons als het ophalen of inleveren niet lukt, wij kunnen het brengen en/of ophalen op een af te spreken tijd.
Doet u mee?