Actie Vakantietas weer geslaagd

HAARLEM – De feestelijke kindermiddag van Actie Vakantietas Haarlem was zaterdag 13 juli. Al een aantal jaar worden er 250 tasjes door de deelnemende kerken, gevuld met speelgoed en net voor de zomervakantie, via de Speelgoedbank Haarlem uitgedeeld aan kinderen waar thuis weinig geld is. 

Door Gerjanne de Vries

In tegenstelling tot voorgaande jaren koos de werkgroep ervoor om dit keer de ingeleverde volle tasjes leeg te maken, alle speelgoed van een puntenstickertje te voorzien en uit te stallen op lange tafels in ‘Het Open Huis’ in Schalkwijk.

Kinderen kregen bij binnenkomst twintig virtuele punten waarmee ze mochten shoppen en dus zelf hun cadeautjes konden kiezen. Het principe van het zelf cadeautjes kunnen kiezen gaf het kinderfeest een speels karkater. Naast de grote hoeveelheid speelgoed die de kerkleden hadden ingebracht waren er ook Intertoys bonnen, filmkaartjes en vrijkaartjes voor het zwembad te krijgen. Pathé had speciaal voor deze actie bij ieder filmkaartje een bon gedoneerd waarmee de kinderen gratis popcorn en een drankje kunnen krijgen.

Vanuit SRO was er een fikse korting op de vrijkaartjes van het zwembad gegeven, de rest werd door de kerken gedoneerd. AH Vos liet ons gratis winkelen om deze kindermiddag van eten en drinken te voorzien.

De Actie Vakantietas, een landelijke actie vanuit de PKN (Protestantse kerk in Nederland), werd uitgevoerd door veertien Haarlemse kerken. Speelgoedbank Haarlem regelde de uitnodigingen naar de kinderen en hielp mee om deze dag tot een succes te maken. SportSupport verzorgde het buitenprogramma en het springkussen en Rotary Kennemerland had een ijsjeskraam geregeld. De goochelaar, schminkster en harenvlechtster maakten het feest compleet.

Kinderen mochten zelf hun cadeautjes uitkiezen.