Actie Vakantietas

In Haarlem Noord en Spaardam doen wij voor de vijfde keer mee aan de Actie Vakantietas van Kerk in Actie.
Er zijn in Haarlem 10.000 kinderen die niet op vakantie kunnen deze zomer. Wij proberen een aantal van hen te verrassen met een gevulde tas waar zij zich in de zomervakantie mee kunnen vermaken. We doen dit i.s.m. vele andere kerken in Haarlem die wij met onze werkgroep benaderd hebben én de Speelgoedbank. Bij de Speelgoedbank zijn de kinderen bekend die in armoede leven en zij nodigen de kinderen uit om een tasje op te komen halen.
Het uitdelen van de tasjes wordt op een andere manier georganiseerd dan vorige jaren. Er wordt een feestelijke middag georganiseerd met een ijsjeskraam, koffie, thee en fruit voor iedereen. Sportsupport probeert contact met de kinderen te maken en neemt buitenspeelgoed mee en een springkussen.
Ieder kind dat een uitnodiging heeft gekregen mag die middag zelf uitzoeken wat hij of zij leuk vindt. Het speelgoed wordt uitgestald en krijgt met een sticker een bepaalde waarde. De kinderen die komen, kunnen dan zelf hun tasje vullen met een waarde van 20 euro. Dit alles vindt plaats op zaterdagmiddag 13 juli in het Open Huis in Schalkwijk.
Wilt u ook (weer) een tasje vullen? U kunt het ophalen in de kerk op dinsdagochtend/avond 18 juni en op zondag 23 juni na de kerkdienst. En weer ingevuld terug brengen op dinsdagochtend/avond 2 juli of zondag 9 juli. Als u niet in de gelegenheid bent om een tasje te vullen, maar wel graag bijdraagt aan dit mooie initiatief …. u kunt uw 20 euro ook doneren! In dat geval graag contact opnemen met Lenie Oudshoorn.
Ook zoeken we nog extra hulp op donderdag 11 en vrijdag 12 juli om alles klaar te zetten voor de uitdeeldag. En kunnen wij nog hulp gebruiken op de dag zelf, zaterdag 13 juli tussen 12.00 en 17.00 uur. Wilt u een paar uurtjes meehelpen?
Voor informatie of opgeven kunt u bellen met Lenie Oudshoorn 06-41489334 of mailen met Marianne Veefkind, marianne@veefkind.nl.