Wat Corona ons brengt en leert – deel 1 t/m 3

Een creatief bezinningsproces.

Hoe hebt u tot nu toe de coronacrisis beleefd? Welke betekenis heeft deze tijd voor uw leven? Wat brengt het u aan verdriet, zorgen, spanningen? Maar ook aan gelukservaringen, bijzondere ontmoetingen? En wat hebt u ervan geleerd? Wat kunnen we er samen van leren? We nodigen u uit om deel te nemen aan een creatief bezinningsproces in drie delen.

Download hier: Wat Corona ons brengt en leert – deel 1 tm 3 (PDF)

Het proces in grote lijnen

Wij nodigen gemeenteleden en belangstellenden van het Verhalenhuis uit om een creatieve verwerking te maken van wat Corona ons tot nu toe gebracht en geleerd heeft. Als kunstzinnige en spirituele leidraad kiezen we voor enkele kunstwerken van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz (overleden in 1945). Zij maakte veel werk rond het thema: moeder-kind. En liet zich daarbij ook inspireren door de Madonna (de moeder van Jezus). Je zou kunnen zeggen dat corona ons bepaalt bij onze relatie tot moeder aarde.

We presenteren nu in drie fasen haar kunstwerken rond dat thema ‘moeder en kind’ en formuleren daarbij enkele gedachten die bij u bezinning uitlokken en reacties oproepen. We vragen u om deze reacties ons toe te zenden in de vorm van een korte tekst van hooguit tien regels. Maar u kunt ook krantenknipsels of foto’s sturen. We maken daarvan steeds een collage op een rol behangpapier. We maken van die drie rollen tenslotte een beschermende mantel. Wanneer Corona bedwongen is en we weer gewoon bij elkaar kunnen komen zouden we dit project willen afronden in een bijeenkomst waarin die beschermende mantel een rol speelt.


Wilt u uw reacties in de vorm van een persoonlijk bericht van maximaal 10 regels, of in de vorm van een foto, een krantenknipsel of iets anders, met ons delen? Het mag ook anoniem. U kunt het mailen aan
kickbras@hetnet.nl, of sturen aan Kick Bras, Gerard Revestraat 5, 2025 EN Haarlem.