Feest van de Geest

Op 24 mei zal burgemeester Wienen Feest van de Geest openen. Dit feest, dat elke twee jaar gehouden wordt in ruim honderd kerken in heel Nederland, zal nu voor de derde keer ook in Haarlem en omstreken plaatsvinden. Vijf kerken doen mee: De RK St. Bavokathedraal, de Pelgrimkerk, de Fonteinkerk, de Immanuëlkerk en de Dorpskerk te Santpoort. Op een mooie middag kun je ze alle vijf langsfietsen om daar de kunst te zien die gemaakt is bij het Pinksterthema: ‘In vuur en vlam!’ Zes kunstenaars uit deze regio hebben nieuw werk gemaakt, maar laten ook ouder werk van hen zien. Het is een feestelijke ontmoeting tussen de Pinkstergeest, kerkelijke architectuur en hedendaagse beeldende kunst. De kerken zijn open op 26, 28 en 29 mei en 4, 5 en 6 juni, steeds van 13.00 tot 17.00 uur (de Pelgrimkerk op zondag van 12.00 tot 15.00 uur).  Voor meer informatie zie www.feestvandegeest.nl/heo.
Het schilderij hiernaast is van Mariska Pisam.